Anasayfa  | letiim Metin Soylu Facebook Metin Soylu Twitter

 

 
YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR BASIN ODASI
 
   Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir tüm seçkin kitapevlerinde!      Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi ÇIKTI!     
 



Araþtýrmacý Yazar Metin Soylu -
Köþe Yazýsý: 05.03.2018


Bir Celal Þengör Vakasý:
Osmanlý Deðerleri’ne Hakaret Ederek Kitap Satmak!


2013 yýlýnda verdiði bir röportajda “Bizansý Osmanlý’ya tercih ederim” diyen ve bu yetmezmiþ gibi daha birkaç gün öncesine kadar fütursuzca Padiþah Kanuni Sultan Süleyman’a “Salak”diyen Celal Þengör, bugün köþesinden günah çýkarmaya karar vermiþ. Þengör “Bu bir deneydi ama özür dilerim” diye baþlýk attýðý köþe yazýsýnda alenen kamuoyu vicdanýna meydan okuyan, Türk Medyasýný aþaðýlayan ve kendisine yakýþan dilini kullanmaya devam etmiþ. Kýsaca bu köþe yazýsýnýn altý kaval, üstü þiþhane…

Celal Þengör, iki kitap satmak uðruna Osmanlý Tarihi deðerlerine “Salak” demeyi göze almýþ toplumun adeta kanayan bir yarasýdýr.
 
Celal Þengör, Türk halkýmýzýn zekasýyla alay ederek küçümsemeye çalýþan ancak bunda baþarýlý olamayýp akýl tutulmasý yaþayan bir þahsiyettir.

Celal Þengör, Türk Medyasý’nda 7/24 görevlerini icra etmeye çalýþan deðerli gazetecilerimizi aþaðýlayan ve utanmadan ‘tahsilli ve kültürlü gazeteci arýyorum’ diyecek kadar megaloman birisidir.

Aslýnda “Celal Þengör Vakasý” bize þunu öðretmiþtir:

Devletimizin, mutlaka geçmiþ deðerlerimize alenen hakaret edenler için bir kanun maddesini hazýrlamasý elzemdir.

Türkiye’de büyük tepki çeken bu olay sonrasýnda köþe yazýsýna halen devam ettiði gazete yönetiminin gereðini mutlaka yerine getirmesi kamuoyu vicdanýný rahatlatmasý açýsýndan önem arz edecektir.

Þengör, tahsilli ve kültürlü gazeteci buluna kadar! Türk Medyasý’nýn kendisine kapýlarýný uzun bir süre kapatmasý onurlu bir davranýþ olacaktýr.

Celal Þengör, “Geçmiþ deðerlere hakaret etmeden gündemde nasýl kalabilirim?” diye sorarsa ona tek cevabým þu olur: Yemek programlarý tam sana göre!..


***

Ýþte Celal Þengör’ün O Vahim Köþe Yazýsý!..

“Muhterem okuyucularým...

Bu hafta size Cuvier’yi anlatacaktým. Ancak geçen çarþamba Ptolemaios (Ýslam bilim çevrelerinde Batlamyus) Atlasý’nýn tanýtýmý toplantýsýnýn Türk basýnýna yansýmasý için Fatih Altaylý’yla yaptýðýmýz küçük bir deney beklediðimizden de fena bir sonuç verince size bu atlasý tanýtmak görevi gene bizlere düþtü.

Ben hiçbir tarihi þahsiyete hakaretamiz laf söylemeyecek kadar akýl sahibiyim. Kanuni benim beðenmediðim, devletimizin çöküþünün temellerini atmýþ bir padiþahtýr. Bunda tereddüdüm yok. Ama “salak” kelimesini bilhassa seçerek Türk basýnýnýn bunu haber yapýp Ptolemaios Atlasý’ndan da bahsetmesini temin etmek istemiþtim.

Gazetecilerimiz ise düþük kültür seviyeleri nedeniyle sadece bu kelimeyi haber yaparak o muazzam atlasý ve onu kurtaran Fatih Sultan Mehmed’i es geçtiler (salaðý anladýlar ama coðrafyayý anlayamadýlar). Fatih bunun detaylarýný geçen cumartesi yazdý.

Bu deneyle milletimizin bazý üyelerini ne yazýk ki üzmek zorunda kaldýk, kendilerinden özür dilerim. Ancak gazete ve gazetecilerinin seviyesini de bu sayede bir kez daha gördüler. Bundan sonra Habertürk dýþýnda hiçbir gazete veya televizyona hiçbir haber veya röportaj vermeyeceðim. Söylediklerimi anlayacak, tahsilli ve kültürlü bilim muhabirleri tutana kadar.”







 
 
Metin Soylu'nun hangi kitabýný daha baþarýlý buluyorsunuz?
Hepsi
Afet Okulu
Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir
Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi
  
 
 

 

ANA SAYFA YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR LETM
Siteden yararlanrken gizlilik ilkelerini okumanz tavsiye ederiz.
2024 Tm haklar sakldr.
zinsiz ve kaynak gsterilemeden yaynlanamaz.


izginet & Mehmet CAN