Anasayfa  | letiim Metin Soylu Facebook Metin Soylu Twitter

 

 
YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR BASIN ODASI
 
   Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir tüm seçkin kitapevlerinde!      Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi ÇIKTI!     
 



TÜRK DENÝZCÝSÝ PÝRÝ REÝS’E BÜYÜK HAKARET!
09 Þubat 2013 tarihinde Habertürk TV’de yayýnlanan Tarihin Arka Odasý adlý programda UNESCO tarafýndan 2013’ün Piri Reis Yýlý olduðunu hazmedemeyen Murat Bardakçý hem Piri Reis’in meþhur dünya haritasýna hem de UNESCO’ya hakaret ederek “Piri Reis Haritasý önemli bir harita deðildir. Amatörce çizilmiþtir. Ciddiye alýnacak bir eser deðildir. UNESCO bu iþler için Türkiye’den para alýyor. Soygunculuk yapýyor” diyerek büyük tepki topladý.

BARDAKÇI KÝME HÝZMET EDÝYOR?
Piri Reis Haritasý’nýn Þifresi adlý kitabýnýn yazarý Metin Soylu, programa iliþkin bazý deðerlendirmelerde bulunarak Murat Bardakçý’nýn Piri Reis’e ve eserlerine hakaret etmesini normal karþýladýðýný ifade ederek þunlarý söyledi:“Sayýn Bardakçý’nýn Türk Denizcisi Piri Reis’in 1513 yýlýnda çizdiði o muhteþem eserini karalamaya çalýþmasýný doðal karþýlýyorum. Çünkü o bir Kristof Kolomb hayranýdýr. UNESCO’yu soygunculukla suçlamasýný da normal karþýlýyorum. Çünkü UNESCO 2013’ü Piri Reis Yýlý ilan ettiði için Bardakçý’nýn saldýrgan tutumu net olarak ortadadýr. Kendisine çok üzülüyorum. Sebebi de boþuna programýnda saða sola çamur atmasýn sadece gerçekçi olmaya çalýþsýn. Çünkü gerçekler o kadar acýdýr ki Sayýn Bardakçý’da bu acýlarýn üzerine bence bir bardak su içsin.”

PALAVRA’YA CEVAP
Programda üstü kapalý Piri Reis Haritasý’nýn Þifresi adlý kitabýn yazarýna ve ünlü hattat Fuat Baþar’a da aðýr hareketlerde bulunarak “palavra” ithamlarýný çirkince sürdüren Bardakçý’ya cevap gecikmedi. Araþtýrmacý yazar Metin Soylu; “Bardakçý Piri Reis ile ilgili ne biliyor ki neyi konuþuyor. Piri Reis ile ilgili özgün bir çalýþmasý varsa buyursun programýnda ortaya koysun. 1998 yýlýnda Milli Eðitim Bakanlýðý’nda baþlayan Piri Reis Projesi’nden ortaya çýkan gerçekleri kitabýmý okumadan karalamaya çalýþmak, emeðe saygýsýzlýk etmek oldukça çirkin ve haddini bilmezliktir. Ortada bir plavra varsa Bardakçý’nýn sözleridir. Türk Denizcisi Piri Reis’e karþý yapýlan bu saldýrýya iliþkin Türk Halký’ný, Kültür ve Turizm Bakanlýðý’ný ve RTÜK’ü göreve davet ediyorum” dedi.







 
 
Metin Soylu'nun hangi kitabýný daha baþarýlý buluyorsunuz?
Hepsi
Afet Okulu
Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir
Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi
  
 
 

 

ANA SAYFA YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR LETM
Siteden yararlanrken gizlilik ilkelerini okumanz tavsiye ederiz.
2024 Tm haklar sakldr.
zinsiz ve kaynak gsterilemeden yaynlanamaz.


izginet & Mehmet CAN