Anasayfa  | letiim Metin Soylu Facebook Metin Soylu Twitter

 

 
YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR BASIN ODASI
 
   Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir tüm seçkin kitapevlerinde!      Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi ÇIKTI!     
 




Habertürk’te 19.01.2013 tarihinde saat:23.15’te Tarihin Arka Odasý’nda Pargalý Ýbrahim Paþa’nýn konuþulduðu esnada seyircilerden gelen yoðun ýsrarlara daha fazla dayanamayan Murat Bardakçý, Piri Reis’in Haritasý ile ilgili talihsiz açýklamalarda bulundu. Bardakçý programda “Piri Reis’in 1513 yýlýnda çizdiði dünya haritasý oldukça amatördür. Piri Reis’in haritasýnýn hiçbir özelliði yoktur. Prof.Dr.Celal Þengör’de benimle ayný görüþtedir.” þeklindeki sözlerine araþtýrmacý yazar Metin Soylu’dan jet hýzýyla cevap geldi. Piri Reis Haritasý’nýn Þifresi kitabýnýn yazarý Metin Soylu, Bardakçý’nýn programdaki sözlerinin UNESCO 2013 DÜNYA PÝRÝ REÝS YILI’na yapýlan en büyük darbe olduðunu vurgulayarak þunlarý söyledi; “Sayýn Bardakçý’nýn bu açýklamalarýyla anlaþýlmaktadýr ki tarihçi olmasýna raðmen Piri Reis ve Haritasý ile ilgili konuya vakýf olmadýðýný hatta haritasýnýn özelliklerinden dahi “bi haber!” Olduðu ortadadýr. Ayrýca Piri Reis’in haritasýnýn hiçbir özelliði yok ise UNESCO 2013 Yýlý’ný neden tüm dünyada Piri Reis Yýlý olarak ilan etmiþtir? Dünya bilim adamlarý tarafýndan þaþkýnlýkla karþýlanan hatta Amerikan Hava Kuvvetleri’nin raporlarýyla dahi tescillenmiþ bu haritanýn bugün uzaydan çekilen dünya fotoðraflarýyla ölçülerinin ayný olduðunu tüm dünya biliyorken nasýl oluyor da Habertürk’te program yapan ve tarihle ilgili olduðunu düþündüðümüz Sayýn Murat Bardakçý bunu bil(e)miyor.”


Tarihin Arka Odasý programýnda söz alan Erhan Afyoncu ise Piri Reis’in bu haritasýnýn Kristof Kolomb’un haritasýndan yararlandýðýný defalarca vurgulayarak Piri Reis’in kopyalama tekniði ile bu haritayý çizdiðini ve Avrupalý denizlerin sayesinde bu eserin günümüze kadar geldiðini söyledi. Araþtýrmacý Yazar Metin Soylu ise Sayýn Afyoncu’yu eleþtirerek Piri Reis ile ilgili araþtýrma yapmadan bu sözlerin sarf ettiðini belirtti. Soylu sözlerine þöyle devam etti; “Ne acýdýr ki kendi Türk Tarihimizle övünmemiz gereken Türk Denizcisi Piri Reis’in muhteþem eseri olan 1513’lü haritasýna bizler sahip çýkmamýz gerekirken Piri Reis’in sýrtýndan Kristof Kolomb ve Avrupalý Denizlerin reklamýný yapmayý sürdürüyoruz. Piri Reis’in harita üzerindeki bu notun sonradan ilave edildiði ortadadýr. Tüm bu gerçekleri kendi kanallarý olan Habertürk’te 14.01.2013 tarihinde Öteki Gündem adlý programda anlatmama raðmen görüyorum ki Sayýn Murat Bardakçý ve Sayýn Erhan Afyoncu kendi kanallarýný dahi izlememiþler.”
Son olarak Piri Reis’in haritasýnýn sarayda olmadýðý iddialarýnýn asýlsýz olduðunu belirten Murat Bardakçý’ya Soylu’dan bir öneri geldi; “Madem ki haritanýn orijinali Topkapý Sarayý’nda o zaman neden halen ortada yok. Neden halen sergilenmiyor? Hodri Meydan Sayýn Bardakçý, gelin birlikte Saraya gidip bakalým. O harita sahte mi yoksa orijinal mi?”








 
 
Metin Soylu'nun hangi kitabýný daha baþarýlý buluyorsunuz?
Hepsi
Afet Okulu
Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir
Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi
  
 
 

 

ANA SAYFA YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR LETM
Siteden yararlanrken gizlilik ilkelerini okumanz tavsiye ederiz.
2024 Tm haklar sakldr.
zinsiz ve kaynak gsterilemeden yaynlanamaz.


izginet & Mehmet CAN