Anasayfa  | letiim Metin Soylu Facebook Metin Soylu Twitter

 

 
YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR BASIN ODASI
 
   Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir tüm seçkin kitapevlerinde!      Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi ÇIKTI!     
 



2013 YILI PÝRÝ REÝS’ÝN….

UNESCO (Birleþmiþ Milletler Eðitim, Bilim ve Kültür Kurumu) tarafýndan TÜM DÜNYADA  “2013 PÝRÝ REÝS YILI” ilan etmesinin ardýndan tüm dünyanýn gözü þimdiden Türkiye’ye çevrildi.  1998 yýlýndan bu yana Piri Reis Projesi adý altýnda çalýþmalar yapan ve “Piri Reis Haritasýnýn Þifresi” ve “Piri Reis’in Hazineleri” adlý kitaplarla piyasalarda satýþ rekorlarý kýran araþtýrmacý-yazar Metin Soylu haberpolitik.net’e verdiði demecinde; Ünlü Türk Denizcisi ve Coðrafya Amirali Piri Reis’in meþhur dünya haritasý ile ilgili oldukça çarpýcý açýklamalar yaptý.

 Araþtýrmacý Yazar Metin Soylu, Piri Reis’in 1513 yýlýnda Gelibolu’da çizdiði haritasýný 9 Mart – 7 Nisan arasýnda çizdiðini özellikle bu tarihler arasýnda yapýlacak etkinliklerin çok daha özel olmasý gerektiðini belirtti.

1554 yýlýnda vatana ihanet suçlamasý ile idama mahkûm edilen ve eserlerinin parçalanmak suretiyle yok edildiðini sözlerine ekleyen genç araþtýrmacý
“Türk Milleti olarak 2013 yýlýný oldukça iyi deðerlendirmemiz gerekiyor. Piri Reis’in bu haritayý çizerken Kristof Kolomb’tan yardým aldýðý yönündeki asýlsýz dedikodularý bir kenara býrakýp Avrupa Denizcilerini öven bir takým Türk köþe yazarlarýna itibar edilmemelidir. Piri Reis’in 1513 yýlýnda çizdiði harita üzerinden Kristof Kolomb’u bugün yüceltmeye çalýþanlar isimleri tarihte kara bir leke gibi kalacaklardýr. Piri Reis, haritasýný 9 Mart – 7 Nisan arasýnda Çanakkale Eceabat Kilitbahir Kalesi’nde çizmiþtir. Bu maksatla Kültür ve Turizm Bakanlýðý’nýn özellikle bu tarihler arasýnda Kilitbahir Kalesi’nde de özel bir etkinlik yapmasýnýn yerinde olacaðý kanaatindeyim” dedi.
Piri Reis Haritasý konusunda uzun yýllar araþtýrma yapan Metin Soylu, proje ile ilgili olarak 2013 yýlý içerisinde Türkiye’de büyük ses getiren “Piri Reis Haritasýnýn Þifresi” ve “Piri Reis’in Hazineleri” adlý kitaplarýný 2013 PÝRÝ REÝS YILI sebebi ile 100.000 adetlik bir baský yapacaðýný vurgularkenHer evin kütüphanesinde Piri Reis olsun istiyorum” diyor.

 

 

 







 
 
Metin Soylu'nun hangi kitabýný daha baþarýlý buluyorsunuz?
Hepsi
Afet Okulu
Bedeli Çanakkale'de Kanla Ödenecektir
Piri Reis Haritasý'nýn Þifresi
  
 
 

 

ANA SAYFA YAZAR HAKKINDA KTAPLAR ELETR CEVAP KONFERANSLAR AFET OKULU RPORTAJLAR LETM
Siteden yararlanrken gizlilik ilkelerini okumanz tavsiye ederiz.
2024 Tm haklar sakldr.
zinsiz ve kaynak gsterilemeden yaynlanamaz.


izginet & Mehmet CAN